Yuno - tvoja šola

Učenje po metodi YUNO prinaša, kot radi povedo učenci, »olajšanje, kajti končno veš, kam kaj spada in zakaj to rabiš«. Vsaka snov, brez izjeme, je predana v jeziku, ki ga otrok razume. Naj bo to četrtošolec ali devetošolec na pragu najstništva. 

Znanje ni skrivanje za veliki besedami in definicijami. Dober pedagog pove ‘po domače’. Sposobnost dojemanja in način sprejemanja informacij je v različnih starostnih skupinah različna. YUNO metoda to upošteva in v učni proces vključuje elemente, ki so potrebni, da se informacije zasidrajo in povežejo na področju, ki je v obdobju odraščanja najbolj dojemljivo za procesiranje. Z igro, gibanjem, čutili, logičnim sklepanjem, reševanjem problemov, navdušenjem …

Pogledaš video razlago. Najbolje skupaj s sošolci, starši, starimi starši. Najbolje je, da to počnete skupaj in se o slišanem in videnem pogovarjate.

Pridobiš zapisek, na katerem te čaka povzetek snovi in izpis najpomembnejših dejstev, ki ti služijo za ponavljanje in utrjevanje znanja.

Rešiš vaje na listu papirja in preveriš rešitve, potem pa je čas za preverjanje z interaktivnim kvizom, ki ti bo dal povratno informacijo, kakšno oceno bi s tem znanjem dosegel v šoli.

Z izbranim avatarjem skozi učenje zbiraš točke, ki služijo motivaciji pri učenju, razvijanju svojega avatarja in sodelovanju na turnirjih iz usvojenega znanja.

Nobena video razlaga ni daljša od 11 minut! Povemo jasno, razumljivo in v jeziku, ki ga otrok razume.

Si želiš znanja, ki ostane in enkrat za vselej končati s ‘piflanjem’? Naroči se na portal YUNO in se nam pridruži na delavnicah »Kako se učiti po metodi YUNO?«.

Nazaj na vrh