Yuno - tvoja šola

O YUNO učni metodi

Učenje z YUNO je enostavno, učinkovito in predvsem z namenom, da ostane. Pozabite na kampanjsko učenje, ki takoj naslednji dan potone v pozabo. Nič več strahu pred neuspehom in dvignjeno roko! Učenje po metodi YUNO je učenje za znanje, ki ostane.

Vse razlage v obliki videa trajajo največ 11 minut, kar mu pomaga pri ohranjanju fokusa, pri razlagah učitelji ne uporabljajo tujk, temveč snov predstavijo »po domače«. Razlaga je jasna in brez balasta, kar omogoča razumevanje in hitro pomnenje snovi. Struktura snovi je pri vseh lekcijah in zapiskih enako zasnovana in predvidljiva, da se otrok v učnem procesu lažje orientira. Osredotoča se le na bistvo in tisto, kar je resnično pomembno.

O YUNO učni metodi
Kako se je razvila?

Kako se je razvila?

"Učno metodo YUNO sem začela razvijati leta 2016, rodila se je iz moje stiske in potrebe, da kot mama pomagam svojemu otroku. Opustila sem svojo prvotno karierno pot in se povsem posvetila razvoju YUNO učne metode - razvijala in njeno vrednost potrdila na različnih področjih. V šolskem okolju - učilnici, na pripravah, v javnih in zasebnih šolah. Po izjemnih rezultatih sem se leta 2020 odločila, da je čas, da zaživi v obliki YUNO učne platforme ter pomaga učencem in staršem širom Slovenije. 

Z vizijo sem nagovorila učitelje in strokovne sodelavce, ki so sooblikovali učna gradiva ter za vas posneli razlago učne snovi. 

Izredno sem ponosna, da je YUNO učna metoda zaživela v več tisoč slovenskih domovih ter tudi učilnicah javnih in zasebnih šol, tudi bolnišničnih šol. 

Z njo smo digitalizirali že obširno količino vsebinskih projektov, uporabljajo jo podjetja v poslovnem svetu, v kratkem pa bo prestopila meje Slovenije in slovenskega jezika."

Adriana Yuno, ustanoviteljica učne platforme YUNO

Kako deluje YUNO učna metoda?

‘MINDFUL’ PRISTOP K UČENJU

Le umirjen in spočit um, lahko sprejme nove informacije. YUNO učence obrani histerije v učnih gradivih in poplave informacij. Pomaga ohranjati pozornost in s tem zmanjša čas učenja.

MAPIRANJE ZNANJA 

Z mapiranjem ugotovimo, koliko učenec že zna in kje so 'luknje' v znanju.

IZLOČIMO PLEVEL - TAKOJ K BISTVU 

YUNO učno snov vedno kritično presodi in jo očisti balasta. Učenec vedno ve, kje se nahaja, kaj je smisel in kaj je pri tej snovi pomembno.

GOVORIMO V JEZIKU OTROK

Snov razložimo 'po domače', v jeziku, ki ga otrok, glede na starost in razvojno stopnjo, razume.

POSTAVIMO TRDNE TEMELJE

Trdni temelji so izjemnega pomena, da usvojeno znanje ostane. Ko so zakrpane luknje in vzpostavljeno varno okolje za učenje, ni več strahu pred neuspehom in dvignjeno roko.

Naroči YUNO
Kako deluje YUNO učna metoda?
Zakaj ‘mindful’ pristop?

Zakaj ‘mindful’ pristop?

V današnjem hitrem, digitalnem in senzorno napornem svetu, je bolj kot kdaj koli prej pomembno, da naše otroke naučimo ohranjati fokus in koncentracijo. 

YUNO je revolucionarna izobraževalna platforma namenjena prav temu. S svojim edinstvenim pristopom k pozornemu, čuječemu učenju, YUNO učencem pomaga, da učno snov usvojijo hitreje in je ne pozabijo. Ključno pri tem je, da učni proces poteka brez motenj, zmede, beganja in tesnobe, ki pogosto spremljajo tradicionalne učne metode in digitalni svet, ki jih obdaja.

YUNO platforma ne zabava in animira, temveč pomaga razumeti. Ko otroci vidijo smisel v snovi, ki se jo učijo, jo lahko prenesejo v rabo na interesnem področju danes, kasneje pri delu in življenju sploh. YUNO torej ni učenje per se, temveč razumevanje in povezovanje naučenega.

Kaj menijo o portalu YUNO

Prazni zvezki, domača naloga, vse me je počakalo!

Vsak dan, ko sem prišla iz službe, so me doma pričakali prazni zvezki in otrok v stiski. Portal YUNO je naši družini spremenil življenje. Hči se lahko uči sama. Samozavest se vrača in v šoli lažje sledi, saj je bolj spočita.

Prazni zvezki, domača naloga, vse me je počakalo!
Mojca

Izjemna ekipa!

Super! Saj sploh ne morem verjeti.

S strani šole sem poslušala, da je najti specialno pedagoginjo misija nemogoče in da otroka ne bom mogla šolati doma. Pa so mi predlagali vas in res takšne pripravljenosti pomagati, takšne energije in srca že dolgo nisem  videla. Iskrena hvala, da ste drugačni.

Izjemna ekipa!
Vanja

YUNO je zakon!

Zaradi treningov sta oba otroka veliko na poti. Odkar uporabljamo portal YUNO, vso zamujeno snov nadoknadimo kar med vožnjo ali čakanjem na turnirje. Zapiske pa samo dopolni in prilepi v zvezek. Zdaj se končno več ne sprašujem ali treningi ali šola, ker z YUNO brez težav uspemo vse.

YUNO je zakon!

Zadeva res deluje!

Ful dober portal, dodelana vsebina, milijon malenkosti, ki jih skozi uporabo opaziš, res lepe grafike, ikonce, profesionalno posnet video, enostavno prikazani predmeti, razdeljeno na lekcije, kjer je enostavno prehod delat ...
Mislim, lej res super od super.
Za res minimalen denar ... ooo naj se vam 1000x povrne za vso delo, ki ste ga opravili.🌞👍🙏🤗😍😇😎

BRAVOooooooooooooo
Zadeva res deluje!

ŠND? Z YUNO brez problema!

Pohvale za ves vloženi trud!
Z uporabo portala YUNO smo v naši družini zelo zadovoljni, še posebej ker otroke šolamo na domu.

ŠND? Z YUNO brez problema!
Andrej

Če otrok manjka v šoli ...

Naš Jakob je veliko bolan in odsoten od pouka.
YUNO portal smo spoznali med bivanjem in delom v bolnišnični šoli in ga od takrat redno uporabljamo.
Si ne predstavljam več brez.

Če otrok manjka v šoli ...
Suzana
Nazaj na vrh