Yuno - tvoja šola
Znanje, ki ostane
YUNO učna metoda
11 min
YUNO učna metoda
YUNO učna metoda
Smiselno, v jeziku otrok
YUNO učna metoda
YUNO učna metoda

YUNO učna metoda

Učenje z YUNO je enostavno in učinkovito. Glavno vodilo YUNO učne metode je učno snov otroku približati v njegovem jeziku in zmožnostih.

Radovednost vzbudimo le pri stvareh, v katerih vidimo smisel. Navdušenje ob in za raziskovanje je tako le korak stran.

Pozabite na učenje, ki naslednji dan potone v pozabo. Učenje po metodi YUNO je učenje za znanje, ki ostane.

Naroči YUNO

Kako deluje YUNO učna metoda?

Mapiramo.
Najprej se moramo postaviti na zemljevid in se orientirati po učni snovi, da ugotovimo, kje se sploh nahajamo. Pogosto si zastavimo cilje, vendar brez uvida, kako dobro smo za pot do cilja opremljeni. Z mapiranjem ugotovimo, koliko že znamo in kje so morebitne 'luknje' v znanju.

Izločimo plevel. 
YUNO učno snov vedno kritično presodi in jo očisti balasta. Vsa naša gradiva zagotavljajo princip – najprej k bistvu! Učenec vedno ve, kje se nahaja in kaj je pri tej snovi najpomembnejše za napredek.

Komuniciramo jasno in v jeziku otrok. 
YUNO znanja ne skriva za velikimi besedami in tujkami. Povemo 'po domače', v jeziku, ki ga otrok, glede na starost in razvojno stopnjo, razume. Naša gradiva so čista in otrok v vsakem trenutku ve, kje se nahaja in kaj se od njega pričakuje.

Postavimo trdne temelje. 
Trdni temelji so izjemnega pomena, da usvojeno znanje ostane. Ko so zakrpane luknje in vzpostavljeno varno okolje za učenje, ni več strahu pred neuspehom in dvignjeno roko.

Naroči YUNO
Kako deluje YUNO učna metoda?
Portal YUNO

Portal YUNO

YUNO je portal znanja, ki ne zabava in animira, temveč pomaga razumeti. 

Ko otroci vidijo smisel v snovi, ki se jo učijo, jo lahko prenesejo v rabo na interesnem področju danes, kasneje pri delu in življenju sploh. 

Portal YUNO je lastna spletna platforma, razvita v sodelovanju s strokovnjaki na mnogih področjih. Vpeljuje preizkušene dobre prakse iz tujine in Slovenije.

Poleg primarne vsebine, torej učnih gradiv, uporabnik skozi proces uporabe spreminja svoje učne navade in miselni tok. Vsled temu, je na portalu dostop do vseh predmetov znotraj izbranega razreda, ne zgolj enega samega.

Portal YUNO je izredno inkluzivna platforma. Vsebine in uporabniška izkušnja je pripravljena tudi z uvidom v potrebe otrok s posebnimi potrebami. Naj bo to otrok na avtističnem spektru, otrok z motnjo pozornosti oz. odkrenljivo poszornostjo, dislektik (učna gradiva je mogoče prenašati tudi v dislektični pisavi) ali otrok z diskalkulijo (postopkovni prikazi).

Nazaj na vrh