Yuno - tvoja šola
Pozitivni učinki spletnega šolanja

Povsem prilagodljivo učenje

Spletno šolanje je v zadnjih letih postalo vse bolj priljubljeno, k temu je zagotovo pripomogla tudi situacija zaradi pandemije COVID-19.
Čeprav ima spletno šolanje svoje izzive, s seboj prinaša mnogo pozitivnih vidikov, ki jih je vredno izpostaviti. Obstaja namreč veliko razlogov zakaj je potrebno vključevanje spletnega šolanja v naš vsakdan in vsakdan naših otrok. V tem blogu bomo raziskovali pozitivne vidike spletnega šolanja.

Ena največjih prednosti spletnega šolanja je njegova prilagodljivost. Spletni učenci se lahko učijo s svojim tempom in po svojem urniku. Učenje in naloge lahko opravljajo kjerkoli z internetno povezavo, bodisi doma, v kavarni ali celo na potovanju.
Ta prilagodljivost je lahko še posebej koristna za študente, ki imajo druge obveznosti, kot so zaposlitve s krajšim delovnim časom, obšolske dejavnosti ali družinske obveznosti.

Spletno šolanje ponuja najbolj individualizirano učno izkušnjo. Učenci lahko delajo s svojim tempom in se osredotočijo na področja, kjer potrebujejo več podpore. Učitelji lažje zagotovijo prilagojene povratne informacije in podporo vsakemu učencu, kar je v tradicionalni učilnici mnogokrat zelo težjo.
Tak način dela pomaga učencem, da se počutijo bolj opaženi ter posledično samozavestni in motivirani pri učenju.

Povsem prilagodljivo učenje
Dostopnost virov

Dostopnost virov

Zelo pomemben vidik spletnega šolanja je preprost dostop do virov. Spletni študenti imajo dostop do številnih digitalnih virov, vključno z videoposnetki, interaktivnimi simulacijami in spletnimi učbeniki.
To naredi učenje bolj privlačno in interaktivno. Učenci dostopajo tudi do podpore spletnih mentorjev in virtualnih študijskih skupin, kar je lahko še posebej koristno za tiste, ki imajo težave z določenimi predmeti.

Nenazadnje spletno šolanje učencem pomaga razviti pomembne veščine, ki so potrebne za uspeh v delovni sili 21. stoletja.
Pomembno je, da se naučijo veščin samomotivacije, organizacije in sposobnosti učinkovitega upravljanja svojega časa. Vse to so veščine, ki jih delodajalci zelo cenijo.
Poleg tega lahko spletno šolanje učencem pomaga razviti veščine digitalne pismenosti, kot je uporaba digitalnih orodij za raziskovanje, komunikacijo in sodelovanje.

Viri:

Motivacija za učenje pri učencih med 7 in 14...
Nazaj na seznam
Kako Chat GPT spreminja izobraževalne prakse
Nazaj na vrh