Yuno - tvoja šola
Prejeli smo prvi ADRASTOS 2023 – Slovensko mladinsko nagrado za družbeno odgovornost!

Prejeli smo prvi ADRASTOS 2023 – Slovensko mladinsko nagrado za družbeno odgovornost!

15.12.2023

Prejeli smo prvi ADRASTOS – Slovensko mladinsko nagrado za družbeno odgovornost!

Včeraj je Inštitut za razvoj družbene odgovornosti – IRDO podeljaval nagrade in priznanja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj HORUS 2023 ter nagrade in priznanja ADRASTOS 2023. Podelitev je potekala v Mestni hiši v Ljubljani, sofinancer projektov je Urad RS za mladino. Nagrade je izdelala akademska kiparka Katja Majer.

V kategoriji ADRASTOS 2023 – SEMENA SEDANJOSTI smo zasedli prvo mesto in prejeli nagrado s projektom Predposnete delavnice Varnosti na spletu (OTON, družba za razvoj izobraževalnih procesov, d.o.o.), ki smo jih v preteklem letu izvedli po naročilu Ministrstva RS za digitalno preobrazbo. Zbrali smo 87,26 % vseh možnih točk (1.000 od 1.146 možnih točk).

V kategoriji ADRASTOS 2023 – VIZIJE PRIHODNOSTI pa smo s projektom YUNO Katalog: prostodostopni katalog pripravljenih dodatnih izobraževalnih vsebin za nadgradnjo javnega učnega načrta (OTON, družba za razvoj izobraževalnih procesov, d.o.o.) osvojili drugo mesto. Zbrali smo 76,79 % vseh možnih točk (880 od 1.146 možnih točk).

Gašper Nitraljevski, ki je v imenu vodstva prevzel nagrado: “Rezultati projekta nekako govorijo zase. V okviru projekta smo zabeležili skoraj 80 tisoč ogledov učnih lekcij, prejeli smo skoraj 40 tisoč oddanih interaktivnih kvizov učencev širom Slovenije. Tako smo na primer ugotovili, da več kot 40 % otrokov v Sloveniji misli, da v Afriki ni interneta. Raziskava splošne razgledanosti in posnetek tega, kar se dogaja na terenu, nas je kar dodobra pretresel. Iskreno se zahvaljujemo Ministrstvu za naročilo projekta in koordinatorici Petri Kovačec, s katero smo čudovito sodelovali.”


Več informacij o nagradi – https://adrastos.si/, več informacij o Inštitutu IRDO, ki jo podeljuje: https://www.irdo.si/ 

Izredno smo ponosni!

YUNO na EduTechu 2024
Nazaj na seznam
Brezplačno dostopne priprave na Tekmovanje v...
Nazaj na vrh